22.09.2016

Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher Ebedi Yolculuğuna Uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher'in cenazesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazının ardından memleketi Sakarya'da toprağa verildi.

Kahramanmaraş'ta, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 63 yaşındaki Gevher için ilk tören, görev yaptığı Kahramanmaraş’ta yapıldı. Müftü Gevher'in cenazesi daha sonra memleketi Sakarya’nın Hendek İlçesine getirildi. Hendek Merkez Camii'nde öğle namazı öncesinde konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hayatını kaybeden Gevher için
“Ebediyete uğurladığımız hocamız, hayatını Resul-i Ekrem’in (s.a.s) makamı olan mihrapta, minberde, kitabının taliminde istihdam etti” ifadelerini kullandı.

“Kur'an'a hizmet ederek geçen bir hayattan sonra ebedi hayata gidenlerin arkasından insan üzülmez, sevinir” diyen Başkan Görmez, “Beşer olarak hüzünlüyüz. Çünkü aynı zamanda bir dostumuzu, kardeşimizi, hocamızı kaybettik. Cenab-ı Hak, geride kalan eşine, çocuklarına, ailesine sabrı cemil ihsan eylesin” dedi.

Gevher’in Reis'ül Kurra Abdurrahman Gürses hocanın talebesi olduğunu da hatırlatan Başkan Görmez “Cenab-ı Hak, talebe ile hocayı cennette buluştursun. Bugün yapılabilecek en güzel duadır” diye konuştu.

Başkan Görmez konuşmasını “Cenab-ı Hak rahmet eylesin. Cenab-ı Hak, hocası Abdurrahman Gürses Hocaefendi ile birlikte cennetiyle, cemaliyle buluştursun. Geride bıraktığı eşine, evlatlarına sabrı cemil ihsan eylesin. Bize de Kur'an ve İslam ile birlikte güzel bir hayat yaşamayı Cenab-ı Hak nasibi müyesser eylesin.” duasıyla bitirdi.

Başkan Görmez’in kıldırdığı cenaze namazına, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ve çok sayıda müftünün yanı sıra yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Gevher’in cenazesi dualarla defnedilirken Başkan Görmez, cenazenin defnedilmesinin ardından Gevher'in ilçe merkezindeki yakınlarının evine giderek taziyelerini iletti.