03.10.2016

'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' başladı...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl belirli bir tema çerçevesinde düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’, Ankara Kocatepe Camii avlusunda düzenlenen açılış programıyla başladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl bir temanın belirlendiği, bu yıl da 'Cami ve Kitap' ana teması etrafında çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan haftanın açılış programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camiyi milletin kalbine taşımak için çeyrek asırdır Diyanet İşleri Başkanlığının ‘Camiler Haftası’nı toplumla beraber idrak ettiklerini kaydetti.

Sözlerine bu gece idrak edilecek olan Hicri yılbaşı ve Muharrem ayına ilişkin mesajlarıyla başlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Hicri yılbaşı Risaleti Muhammediyenin en büyük hadisesi. Hz. Muhammed'in doğumu bir doğuştur. İlk vahyin gelmesi bir doğuştur. Ancak hicret bir kuruluştur. Hicret ile ümmet teşekkül etmeye başladı. Yesrib Medine'ye dönüştü. Medeniyetler kuruldu. Milletimizin ve İslam aleminin hicretini kutluyorum. Hicretin savaştan şiddetten barışa, zulümden adalete, vicdana, merhamete, zilletten izzete vesile olmasını diliyorum." dedi.