06.10.2016

Camiler Haftası Kampüs Programına öğrencilerden büyük ilgi.

Sakarya Müftülüğü’nün Üniversite gençliğine yönelik gerçekleştirdiği Camiler Haftası etkinliğine öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Camiler ve Din Görevlileri haftası faaliyetleri kapsamında, Sakarya Müftülüğü Kampüs Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Merkez Kafeterya'da bir stand kurdu.

Gün boyu devam eden etkinlikte Sakarya Üniversitesi öğrencilerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur'an-ı Kerim ve Açıklamalı Meali ile camiler haftası ve Sakarya Müftülüğü Kampüs Aile ve Dini Rehberlik Bürosu broşürleri dağıtıldı.

Toplam 2000 Kur’an-ı Kerim ve açıklamalı meali ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından çeşitli kitapların dağıtıldığı standı ziyaret eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenliöğrencilerimize yönelik bu tür aktivitelerin devam edeceğini söyleyerek, standda görev yapan personelin camiler ve din görevlileri haftasını tebrik etti. Bu seneki Camiler Haftası temasının Cami ve Kitap olarak belirlendiğini ifade eden İl Müftüsü İlyas Serenli, bu tema çerçevesinde gerçekleştirilen Camiler haftası etkinliklerinin tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Sakarya Müftülüğü Kampüs Aile ve dini Rehberlik Bürosu tarafından gerçekleştirilen etkinliğin açılışına Sakarya Müftüsü İlyas Serenli ile birlikte Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Günay, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hilmi Yanmaz, Serdivan Müftüsü Ömer Yay, Sakarya Müftülüğü bünyesinde görev yapan vaizler, uzmanlar ve din görevlileri katıldı.