25.11.2016

Diyanet İşleri Başkanımız Sakarya’da Din Gönüllüleriyle Buluştu.

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, din gönüllüleriyle buluşmak üzere Sakarya’yı teşrif etti.

Sakarya Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Programa, Sakarya genelinde görev yapan 1500’e yakın din gönüllüsü büyük ilgi gösterdi.

Adapazarı Mecidiye Camii İ-H. Fedai Başer’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan buluşma programında Sakarya Müftüsü İlyas Serenli bir açılış konuşması yaparak; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e, önce kendisine Katar ziyaretinde yer alması için özel davette bulunması ve akabinde de ilimizi teşrif edip Sakarya Müftülüğü ailesiyle bir araya gelerek din gönüllülerini onurlandırması dolayısıyla şükranlarını sundu.

Hanedan Tesislerinde gerçekleştirilen ‘Sakarya Din Gönüllüleri Buluşması’ Programı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez’in konuşmasıyla devam etti.

Sakarya’nın manevi hayatına, hayatını vakfetmiş din gönüllüleri ve milletimizin evlatlarına Kerim Kitabımızı öğreten Kur’an Kursu öğretmenleriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmasına başlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşmasında ‘Sakarya denince aklıma, maneviyatla yoğrulmuş muhteşem bir tarih ve gönül coğrafyamızdaki bütün renkleri birleştiren İslam damgasını kabul etmiş birlik içinde muhteşem bir kimlik geliyor. Yine bizim açımızdan Sakarya deyince aklımıza; oturmuş bir din hizmetleri, 2 Bini aşkın din gönüllüsüyle o maneviyat ile yoğrulmuş tarihi ayakta tutan, o gönül coğrafyamızdaki bütün renkleri ahenk içinde besleyen muhteşem güzel kadro geliyor.’ ifadelerine yer verdi.

Müslümanların umutla baktığı tek yerin Türkiye olduğuna dikkati çeken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez konuşmasını, ‘Bütün Müslümanların umutla baktığı bir yer var. O da bu topraklardır, yani Türkiye’dir, sizlersiniz. Bu bilinçle hizmetlerinize aşkla yeniden sarılın. Takdir-e şayan bir adanmışlıkla din-i mübin-i İslam’ın doğru bilgisini insanlara anlatmaya ve hayrın hizmetçisi olmaya devam edin’ sözleriyle tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in de hazır bulunduğu programa; ilçe müftüleri, vaizler, uzmanlar, Kur’an kursu öğreticileri ve bini aşkın din gönüllüsü katıldı.