08.02.2017

Sakarya Müftüsü İlyas Serenli'ye Muhteşem Veda

Sakarya Müftülüğü’nce Sakarya Müftüsü İlyas Serenli onuruna tertip edilen veda programı muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Binlerce din gönüllüsü İl Müftüsü Serenli’yi dualarla, hediyelerle uğurladı.

45 yılı aşkın süredir sürdürdüğü aktif görev hayatını sonlandıran, 2011 yılında Sakarya İl Müftülüğüne atanan ve 5 yıl Sakarya İl Müftülüğü görevini yürüten İlyas Serenli onuruna yapılan veda programı geniş katılımla gerçekleşti.

Erenler Şaheser Tesislerinde gerçekleşen programa AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, Bursa Müftüsü İzani Turan, Bolu Müftüsü Orhan Genç, Düzce Müftüsü Selami Emen, Bilecik Müftüsü Necati Akkuş, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, Defterdar Mustafa Ceylan, Kültür, Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, KYK İl Müdürü Arif Özsoy, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İlçe Kaymakamları, belediye başkanları, müftü yardımcıları, din görevlileri, kuran kursu öğreticileri ve müftülük personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Program Bursa Müftüsü İzani Turan'ın Yaptığı Dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonrasında İlyas Serenli’nin hayatının konu edildiği geceye özel hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından konuşmalara geçildi. Bir selamlama konuşması yapan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Hocamı yürekten kutluyorum. Hocalar arasında bu kadar çalışıp bu kadar övgüye mahzar olan ve emekli olan hocam sizi yürekten kutluyorum. Hocamla üniversitemiz ile ortak yaptığı çalışmalarda tanıştık. Üniversitemiz için öğrencilerimize değer katacak bir çok projede birlikte olduk. Hocamızın bu zamana kadar yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın kürsüye gelerek, Müftü Serenli ile anılarını anlatması zaman zaman salonda gülüşmelere neden oldu. Oldukça renkli konuşmanın ardından İl Müftüsü Serenli’ye yeni hayatında başarılar dileyen Yılmaz, Sakarya’daki hizmetlerin tüm illere örnek olmasını istedi.

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli ise yaptığı konuşmada, “Benden bahseden arkadaşlarım övgü ile bahsettiler inşallah bu övgülere layık olurum. 30 Ekim 1971 yılında Kocaeli’nde göreve başladım. Bugün 46 yıl içerisinde 3 Şubat 2017 Tarihi itibariyle görevimi sona erdirmiş oldum.  Hayatım boyunca kimseye bilerek kötülük yapmadım. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bizimle her zaman beraber oldunuz. Hepinize çok teşekkür ederim. Hepiniz Allah’a emanet olun, haklarınızı helal edin.” şeklinde konuştu.

Program daha sonra plaket ve hediye takdimi ile sürdü. İl Müftüsü Serenli’ye, Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nce İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sakarya İl Müftülüğü adına Müftü Yardımcıları Yusuf Akkuş ve Necdet Arman, İlahiyat Fakültesi adına Dekan Prof.Dr. Ahmet Bostancı, ilçe müftüleri ve din görevlileri  tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Personelin hediyeleriyle uğurlanan İl Müftüsü Serenli, onuruna verilen veda yemeğine katılan herkesle helalleşerek kapıya kadar uğurladı