14.02.2017

Şehit Tankçı Er Ömer Akkuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab bölgesinde görev yaparken Şehit olan Ömer Akkuş son yolculuğuna uğurlandı.

Kaynarca İlçesi Uzakkışla Mahallesi'ndeki babaevine son kez getirilen Şehidimiz için alınan helalliğin ardından Şehidimizin naaşı askeri törenle cenaze namazının kılınacağı Uzakkışla Camii'ne götürüldü.

Cenaze namazına Şehidimizin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Vali Hüseyin Avni Coş, Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Engin Özkoç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Sakarya Garnizon Komutanı Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Md. V. , Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, askeri ve mülki erkan, polisler, gaziler ve on binlerce vatandaş katıldı.

Aziz Şehidimizin amcası Sakarya İl Müftü Vekili Yusuf Akkuş’un "Şehadet, tebrik edilecek bir hadisedir. Ömerimizin Şehadetini tebrik eden Devlet Büyüklerimize ve sizlere teşekkür ediyoruz. Şehitlik, Ömerimize çok yakıştı. Bir Ömer şehit olur, bin Ömer yetişir" ifadeleriyle ailenin metanetini ortaya koyması büyük takdir topladı. Amcası Yusuf Akkuş tarafından kıldırılan  cenaze namazı sonrası Aziz Şehidimiz aile kabristanlığında toprağa verildi.