14.07.2017

Sakarya'da 15 Temmuz şehitleri dualarla yad edildi

Sakarya Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında organize edilen ‘100 Bin Hatm-i Şerifle Şehitlerimizi Yâd, Kur’an Ziyafeti ve Dua Programı’, Tarihi Orhan Camii’nde gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu Programda, Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar, Tarihi Orhan Camii’nin tamamını dolduran katılımcılara hitaben ‘Şehadeti de ihaneti de unutmadan istikamet üzere olmanın önemi’ konulu bir konuşma yaptı. Daha sonra ise Sakarya din gönüllüleri tarafından tilavet edilen Kur’an ziyafeti, 15 Temmuz ruhuyla Orhan Camii’nin tamamını dolduran davetlileri mest etti.

Programda son olarak, hafta boyunca il genelinde aziz şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan hatm-i şeriflerin duası İl Müftü Yrd. Yusuf Akkuş tarafından yapıldı.

Program sonunda tüm katılımcılara, Sakarya Müftülüğünce 15 Temmuz Milli Birlik Günüdolayısıyla hazırlanan FETÖ PDY bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. TDV Sakarya Şubesince camii çevresinde kurulan stantlarda ise özel tasarım kutularda hazırlanan 5 Bin adet ikramlık gül lokumu takdim edildi.