10.08.2017

iki ay üst üste münhal camilere nakil sınav ilanı (Ağustos 2017)

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SINAV YÖNETMELİĞİNİN 18/A MADDESİNİN 1/Ç MADDESİ UYARINCA İLİMİZE BAĞLI İLÇELERDE 2017 YILI TEMMUZ VE AĞUSTOS AYI SINAVLARI İÇİN İLAN EDİLDİĞİ HALDE TERCİH EDİLMEDİĞİNDEN 2 AY ÜST ÜSTE BOŞ KALAN D GRUBU (KÖY) CAMİ KADROLARI VE NAKLEN ATANMAK İSTEYENLERİN BAŞVURU ŞARTLARI AŞAĞIYA ÇIKARTILMIŞTIR.

SIRA İLÇE MÜNHAL KADRO ÜNVAN
1   GEYVE   Çamlık Mah. Kayıplar Camii   İmam - Hatip
2   GEYVE   Günhoşlar Mah. Gündüzler Camii   İmam  -Hatip
3   GEYVE   İhsaniye Mah. Camii   İmam - Hatip
4   HENDEK   Dikmen Mah. Yamaçlar Camii   İmam - Hatip
5   HENDEK   Karadere Mah. Hacılar Camii   İmam - Hatip
6   KOCAALİ   Yanıksayvant Mah. Karatoprak Camii   İmam - Hatip
7   TARAKLI  Hacıaliler Mah. Camii   İmam - Hatip
8   TARAKLI   Hacıyakup Mah. Kıran Camii   İmam - Hatip
9   TARAKLI   Hark Mah. Veyseller Camii   İmam - Hatip
10   TARAKLI   Tuzla Mah. Emrahlar Camii   İmam - Hatip

BAŞVURUDA BULUNABİLMEK İÇİN

1- Süresi geçmemiş (2015,2016,2017) MBSTS puanı en az 50 olmak,

2- Adaylığı kalkmış olmakla birlikte naklen atanabilmek için gerekli olan asgari hizmet süresini (il içi 6 ay, iller arası 2 yılı) tamamlamış olmak,

3- Nakil Sınavına başvurabilecek puanı olmamak, (MBSTS Puanının % 40 ile Müktesep Nitelik Puanının % 20’ sinin toplamı 30 puana sahip olanların nakil sınavına başvuruda bulunmaları)

BAŞVURU ŞEKLİ, GEREKLİ BELGELER VE SONUÇ AÇIKLAMA

1- Dilekçede yer belirtilmemeli. (Yer belirtilmeden……. “2 ay ilan edildiği halde boş kalan D grubu camii imam-hatip kadrolarından herhangi birine naklen atanmak istiyorum” şeklinde başvuruda bulunulmalı aksi halde aynı camiyi 2 kişinin talep etmesi halinde - tek talipli olmadığından - camiye sınavsız atama yapılamaz. Bu sebeple cami ismi belirten dilekçeler değerlendirmeye alınamayacaktır.)

2- Görevli bulunduğu Müftülükçe onaylanmış Hizmet Cetveli,

3- MBSTS Puan çıktısı,

4- Başvuru, istenilen evraklarla birlikte personel tarafından şahsen yapılacaktır. (Başkası adına yapılan, Posta, Faks vb. ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.)

5- Başvuru 10/08/2017 Perşembe günü başlayıp, 25/08/2017 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.

6- Belirtilen tarihler arasında yapılan başvurular yukarıda gösterilen kadrolar için olup, bundan sonra ilan edilecek kadrolar için geçerli olmayacaktır. Yerleştirilemeyenler daha sonra boş kadro olması ve ilan edilmesi halinde yeniden başvuruda bulunabileceklerdir.

ATAMA USULÜ

İKYS üzerinden nakil sınavına başvuruda bulunabilecek yeterli puana sahip olmayanlar (MBSTS Puanının % 40 ile Müktesep Nitelik Puanının % 20’ sinin toplamı 30 puanı tamamlamayanlar) arasından başvuruda bulunanların belirttikleri nakil sebepleri de dikkate alınarak Ses, Sada ve Kıraat, bakımından iyi olandan başlanılmak üzere nakli uygun görülenler atanır. Yukarıda belirtilen hususlarda eşitlik olması halinde sırasıyla MBSTS Puanı yüksek olana, görev yılı fazla olana, hafız olana, öğrenim durumu yüksek olana öncelik verilir.

Yerleştirilenler (başvuru bitiminden sonra) Sakarya Müftülüğü WEB sayfamızdan duyurulacaktır.