09.01.2018

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer Göreve Başladı

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in göreve başlaması dolayısıyla müftülükte bir tören tertip edildi. Törende konuşan İl Müftü V. Yunus Acar, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’e başarılar diledi.

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in özgeçmişi şu şekildedir:

“Adana’da doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini aynı şehirde tamamlayarak 1999 yılında Adana Tepebağ İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2006 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Lisans Eğitimini tamamladı. 2011 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Belagatı Bölümünde Yüksek Lisansını bitirdi. 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Formasyon Eğitimi aldı. 2017 yılında Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu.

2007-2008 yılları arasında Kur’an Kursu Öğreticiliği görevinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında Adana’nın Sarıçam, Çukurova ilçeleri ve Adana İl Müftülüğü’nde Vaiz olarak görev yaptı. 2011 yılında kısa süreli Din Görevlisi olarak Hollanda’ya gitti.  Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nden mezun olmasının ardından 2017 yılında İstanbul Bağcılar ilçesine tekrar Vaiz olarak atandı. Müftü yardımcılığı sınavını kazanarak aynı yıl Aralık ayında Sakarya İl Müftülüğü’nde İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı.

2009 yılından itibaren Aile ve Dini Rehberlik Bürolarında ‘Aile’, ‘Çocuk’ ve özellikle ‘Gençlik’le ilgili birçok çalışmada aktif görev aldı. Ayrıca bu konularda konferans, seminer,  radyo ve eğitim çalışmaları yaptı.”