21.02.2018

AFAD seminerleri devam ediyor

Sakarya Müftülüğü ile AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Afet Risklerinin Azaltılması Çalışmaları’ protokole istinaden il ve ilçe müftülüklerimiz çalışanlarına, din görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine yönelik ‘Afet Bilinci ve Yangın’ eğitimleri verilmeye başlandı.

İl genelinde tüm ilçe müftülüklerimizde verilecek olan eğitimler, ilk olarak Arifiye ve Serdivan’da başladı. ‘Afete Hazır Türkiye ve Türkiye Afet Müdahale Planı’ kapsamında verilen eğitimlere Adapazarı İlçe Müftülüğü ile devam edildi.

Gerçekleştirilen seminerlerde AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından, ‘Ülkemizde meydana gelen afet türleri, afetlerde ilk 72 saat, olası afet ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği, afetler karşısında hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, afet çantasında neler olması gerektiği, binalarımızın deprem dayanıklılık testinin yapılması gerektiği, evlerimizde bulunan eşyaların mutlaka sabitlenmesi gerektiği’ gibi konuları içeren birer sunum yapıldı. Eğitim sonunda Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü eğitmenleri tarafından katılımcılara yangın tüpü kullanımı, yaşam çevremizde meydana gelen yangınlara müdahale, ev, işyeri ve araçlarda oluşabilecek yangınlarla başa çıkabilme konuları aktarıldı.

AFAD Seminerlerine Arifiye Müftüsü Mehmet Türkoğlu, Serdivan Müftüsü Ömer Yay, Adapazarı Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, Sakarya Müftülüğü İdari ve Mali İşler Müdürü Mehmet Söylemez ile ilçelerimizde görev yapan müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.