27.02.2018

Kadın, Aile ve Gençlere yönelik Din Hizmetlerinde Verimliliğin Artırılması Amacıyla Bir Çalıştay Yapıldı

21-22 Şubat 2018’de, Sakarya Müftülüğü İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer başkanlığında, müftülük konferans salonunda aile, kadın ve gençlere yönelik din hizmetleri plan, proje ve değerlendirme çalışmaları yapmak amacıyla, il ve ilçelerde görev yapan bayan vaizlerin katıldığı bir çalıştay düzenlendi.

İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer düzenledikleri çalıştayla ilgili şunları söyledi: “Kadın, aile ve gençlere yönelik din hizmetlerinde verimliliği artırmak, sunulan din hizmetlerini daha sistemli planlı hale getirmek, çalışanların motivasyonlarını artırmak, Bayan Vaizeler arasındaki fikir alışverişi, işbirliği ve koordinasyonu daha yüksek bir düzeye taşımak amacıyla böyle bir çalıştaya ihtiyaç olduğunu düşündük. Yapılacak çalıştayın din hizmetleri alanında gösterdiğimiz faaliyetlere katkı sağlayacağını umuyorum.”

İki gün süren çalıştayda Sakarya’da karşılaşılan kadın, aile ve gençlere yönelik sorunlar görüşülüp bu hususlarda çözüm önerileri içeren plan ve projeler oluşturuldu.  Ayrıca personelin bilgi ve tecrübe paylaşımına yönelik oturumlar düzenlenip karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Son olarak İhsan Fazlıoğlu’nun “Günümüz Din Dili Eleştirisi” konulu konferans videosu izlenerek, konunun kritiği yapıldı. Katılımcılar yapılan çalıştaydan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.