12.03.2018

ADRB'den Hanımlara Sağlık Konferansı

Sakarya  İl Müftülüğü ,   Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte  8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Kur’an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik  “Güçlü ve Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Nesil” konulu  program düzenledi.

8 Mart 2018 tarihinde Sakarya İl Müftülüğü Konferans solonun da gerçekleşen program, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yasemin Turan’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer bir selamlama konuşması yaparak programda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Programda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Gülten Demirsoy; kadın hastalıkları ile ilgili bilgi vererek, hastalıklardan korunma yolları ve son gelişen tedavi metotlarını anlattı. Op.Dr. Zahide Kurt ise kadınlarla ilgili kanser çeşitleri, tanı yöntemleri ve tedavi şekilleri ile ilgili bir  sunum yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın hazırlamış olduğu sinevizyonun da izlendiği programda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.