16.03.2018

AFAD Seminerlerinin İlk Etabı Tamamlandı

Sakarya Müftülüğü tarafından Afete Hazır Türkiye kapsamında AFAD İl Müdürlüğü ile yapılan ‘Afetlerde Risk Azaltma Çalışmaları' protokolü çerçevesinde halkımıza ve din görevlilerine yönelik olarak planlanan ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimleri ilimiz genelinde bulunan camilerimizde verildi.

Sakarya genelinde tüm ilçelerde gerçekleştirilecek eğitim seminerlerinin ilk etabı; Adapazarı ilçesinde Camili İmamı Azam Camii, Şeker İstiklal Cami, Yıldırım Cami ve Yeni Cami’de; Erenler ilçesinde Merkez Camiinde, Taraklı ilçesinde de Tarihi Yunus Paşa Camiinde verilen eğitimlerle tamamlandı.

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş tarafından verilen bu eğitimlerde; Ülkemizde meydana gelen afet türleri, İlimizin afetselliği, İlimizin riskli bir afet geçmişi olduğu, 1999 Marmara Depreminin meydana getirdiği can ve mal kaybı anlatılarak, yaşanabilecek olası afetlere karşı devlet olarak, kurumlar olarak ve topyekûn halk olarak afetler öncesi yapılması gerekenler, afetlerde ilk 72 saat, olası afet ve acil durumlar sonrası neler yapılması gerektiği ve afetler sırasında hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, bireyler olarak afetlere ne kadar hazırlıklıyız, her an hazırlıklı durumunda olması gereken afet çantasında neler olması gerektiği, binaların deprem performans analizinin yapılması gerektiği, evlerimizde bulunan eşyaların sabitlenmesinin önemi, bireyler olarak olası afet ve acil durumlara karşı aile afet planının yapılması gerektiği gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi.