26.03.2018

"Örnek Al, Örnek Ol" Projesinde Ödül Töreni

Sakarya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan “Örnek Al, Örnek Ol” projesi kapsamında, Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine okunması tavsiye edilen Sibel Eraslan’ın Hz. Aişe isimli romanından 1 Mart 2018 tarihinde bir değerlendirme sınavı yapıldı.

Sınavda dereceye giren öğrencilere, 19 Mart pazartesi günü, Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in de katıldığı bir ödül töreni düzenlendi.

İmam Hatip lisesi öğrencilerinin ve meslek dersi öğretmenlerinin hazır bulunduğu törende İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer bir konuşma yaparak, gençlik döneminin bir hazine olduğunu ve bu hazinenin kıymetini iyi bilmek gerektiğini söyledi. Yeryüzünde her mahlukatın bir modele ihtiyacı olduğunu belirten Sümer, Hz. Hatice, Hz Fatıma Hz Aişe gibi güzide şahsiyetlerin çok kıymetli modeller olduğunu belirterek yapılan projede de bu şahsiyetlerin hayatlarının özellikle seçildiğini belirtti ve proje sorumlusu ADRB Vaizi Yasemin Durmaz’a,  projeye destek veren meslek dersi öğretmenlerine ve tüm öğrencilere teşekkür etti.

Yoğun bir katılımın olduğu törende, birinci seçilen Senem Alış’a çeyrek altın ödülü; İl Müftü yardımcısı Hatice Sümer tarafından verildi. İkinci olan Rumeysa Bekc’e  gram altın ödülünü; proje sorumlusu ADRB Vaizi Yasemin Durmaz, üçüncü olan Zehra Boyun’a da yine gram altın ödülünü Meslek Dersi Öğretmeni Neslihan Yünsel verdi.