19.07.2016

2016 YILI HAC YOLCULARI EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME PROGRAMI

2016 yılı Hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik düzenlenen ‘Sakarya Merkez ve Adapazarı İlçe Müftülüğü Hac Yolcuları Eğitim Seminerleri’ yoğun bir katılımla İhsaniye Caminde gerçekleştirildi.

Hacı adaylarının katıldıkları Kutsal Yolculuk öncesi eğitim seminerlerinde; İl Müftü Vekili ve Yardımcısı Yusuf Akkuş, İlçe Müftümüz Cevdet Cemal ÇIKRIK ile İl Müftülüğü Şube Müdürleri Kadir Kızıltepe ve Hamza Seçgin, Vaiz Zübeyde KILIÇER ile Eğitim Uzmanı Orhan Yılmaz tarafından “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci,  Genel Olarak Hac Menasiki, Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Hz. Peygamber Sas. Mescid-i Nebevi ve Medine-i Münevvere, Temel Sağlık Bilgileri ve Kadınlara Özgü Konular” gibi konularda hacı adaylarını bilgilendirdiler.

2016 yılı Hac Mevsiminde görevli Din Görevlilerinin de hazır bulunduğu Seminer Programlarına Hacı adayları yoğun ilgi gösterdi.