Akyazı Müftülüğü

16.05.2017

İzzet ŞENER

ÖZGEÇMİŞ

1956 yılında Trabzon Sürmene’de doğdu. İlkokulu İstanbul Fatih’te bitirdikten sonra 1969 yılında Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursuna kaydoldu. Hafızlığını tamamladıktan sonra Arapça ile ilgili ilimleri tahsile başladı. Sakarya İmam-Hatip Okulunu   bitirdi. 1975 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsüne girerek 1979 yılında mezun oldu. Muhtelif Hoca Efendilerden de özel olarak şark usulü alet, şer’i ve Farsça ilimleri tahsil etti.

Eyüp, Fatih ve Bayrampaşa ilçelerinde İmam-Hatip olarak görev yapan İzzet ŞENER İmam-Hatipliğin yanı sıra Bayrampaşa Yeşil Cami Kur’an Kursunda 1998 yılına kadar Eğitim-Öğretim hizmetlerine devam edip birçok öğrenci yetiştirdi.
1999-2001  yılında Gaziantep Araban İlçe Müftülüğü, 2001-2009 yılları arasında Kırklareli Pınarhisar İlçe Müftülüğü, 2009-2017 yıllarında İstanbul/Bayrampaşa İlçe Müftülüğü görevini yaparken İlçemiz Müftülüğüne  naklen atanan İzzet ŞENER evli ve dört çocuk babasıdır.