21.05.2019

İFTAR PROĞRAMI

İlçe müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ferizli Şubesi bir iftar programı düzenledi.

Programa Ferizli ilçe kaymakamı, belediye başkanı, şehit ve gazi yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Program tasavvuf musikisi İle başladı. Akabinde Ferizli Merkez Camİi imam hatibi ve müezzin kayyımının ilahi dinletisi, ardından da açılış Kur’an-ı Kerim’i okundu.

Daha sonra Ferizli İlçe Müftüsü Bedrisinan YAZICI bir selamlama konuşması yaparak; “Vakıf geleneğinin, islam medeniyetinin bir hediyesi olduğunu” söyledi.

İlçe Müftüsü konuşmasında: “Türkiye Diyanet Vakfı’nın 13. Mart 1975 yılında bir iyilik hareketi olarak kurulduğunu ve ülkemizde bin şubesi ile, yurt dışında 145 ülkede eğitimden-kültüre hayri hizmetlerden- din hizmetlerine kadar geniş bir alanda faaliyet gösterdiğini ifade etti.  İlçemizde Ferizli şubemizin geçen yıl 80 kadar muhtaç aileye aynî ve nakdî yardım yaptığını, 35 öğrenciye burs imkanı sağladığını, özellikle asrın projesi olan 4-6 yaş ve diğer kuran kursu ve camilerin ihtiyaçlarının hep vakıf kanalıyla giderildiğini, Afrin’e iki tır dolusu un yardımını organize ettiğini anlattı. Ayrıca Sosyal ve Kültürel etkinlik olarak her yıl fakir ailelerine geleneksel iftar programları tertiplediğini söyledi.

İlçe Müftüsü Bedrisinan YAZICI; vatandaşlarımızın zekat ve fitrelerine talip olduklarını onları ilçemizde ki muhtaç ailelere bir emanet bilinciyle ulaştıracaklarını, vatandaşların fitre ve zekatlarını vakfımızın şubesine makbuz karşılığı vermelerinin önemli olduğunu, çünkü ilçemizde iffetinden dolayı dilenmeyip evinde bekleyen çok fakir olduğunu kaydetti.

İlçe Müftüsü YAZICI daha sonra katılan misafirlere teşekkür ederek iftar duasını yaptı ve yemeğe geçildi.

İftar esnasında Türkiye Diyanet Vakfı’nın zekât konulu sinevizyon gösterisi izlettirildi.