03.06.2017

4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARIMIZDA KARNE SEVİNCİ

Hendek İlçe Müftülüğümüze Bağlı Ortaköy ve Sevgi Pınarı 4-6 Yaş Kur'an Kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizin yıl sonu etkinliği ve karne töreni, son derece sevgi dolu miniklerin yaptıkları gösterilerle ve etkinliklerle kutlandı. Minik yürekler, katılanları hem neşelendirdi hem de geleceğimiz adına umutlandırdı.

Karne törenlerinde İlçe Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN, Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 4-6 Yaş Kur'an Kursu projesinin halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığını ve kurslarımıza yoğun ilgi olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: ''Dinimizin doğru kaynaklardan ve güvenilir kurumlar aracılığıyla küçük yaşlarda çocuklarımıza öğretilmesinin ve onların dini ve milli bir şuurla vatanını seven bireyler olarak yetişmelerinin önemi son yıllarda yaşadığımız olaylarla da bir kez daha anlaşılmıştır. Onlara sahip çıkamadığımız taktirde gençliğimiz elimizden alınarak başka mecralara sürüklenmektedir. Toplumun düzelmesi çocukların ve gençlerin iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Bunun da her şeyiyle şeffaf ve denetlenebilir kurumlar eliyle yapılması önem arz etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yönüyle velilerimizin güven içinde ve gönül huzuruyla evlatlarını emanet edebileceği bir kurumdur. Siz değerli halkımızın katkılarıyla 4-6 Yaş ve diğer Kur'an Kurslarımız daha da yaygınlaşarak halkımıza hizmet etmeye devam edecektir''.

Törenler geleceğimizin umudu çocuklarımıza karne ve hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.