22.06.2017

KADİR GECESİ

Kadir Gecesi Hendek İlçe merkezindeki camilerimizde ve mahalle camilerimizde,  halkımızın yoğun katılımıyla, coşkulu bir şekilde idrak edildi.İlçemizde yapımı kısmen tamamlanıp ramazanın başlamasıyla hizmete açılan ilçemizin en büyük camisi Rasimpaşa Camiinde  İlçe Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN gecenin mana ve önemini anlattığı vaazında özellikle Ramazanın kazandırdığı güzel hasletlerimizi ömrümüze yaymamız ve böylece Peygamber Efendimizin '' Amellerin hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır'' hadisi şerifine uygun bir hayat sürerek gerçek manada ömrümüzün tamamını Kadir Gecesine çevirebileceğimize vurgu yaptı. Sadece bir gece ibadet ve kulluk yaparak senenin geri kalanını Rızayı İlahiye muhalif davranmanın Mü'min olan bizlere yakışmayacağını ifade etti. Bu gecelerin geçmişte yapılan hatalardan pişman olup yeni bir başlangıca adım atmaya vesile olması gerektiğinin altını çizdi. Gerçek bayramın hayatlarını ramazan hasasiyetiyle yaşayanların Rablerine kavuşma anlarının olduğunu, dünyada ise ancak ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara sevinç yaşatabildiğimiz ölçüde bayram edeceğimizi ifade ederek dua ve istiğfarla vaazına son verdi.  Merkez camilerimizde Sakal-ı Şerif ziyareti ile programlar tamamlandı.