21.05.2018

KIRK HADİS VE DİNİ BİLGİLER

2018 Yılı Hendek İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Okul Gençlik Faaliyetleri Kapsamında Gerçekleştirilen Ortaokullar Arası “40 Hadis Ezberleme” ve Liseler Arası “Temel Dinî Bilgiler” Yarışması

25 Nisan 2018 tarihinde Hendek İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirilen Hendek ilçesinde bulunan tüm Ortaokullar için 40 Hadis Ezberleme yarışması düzenlenmiştir. Yarışma için 25 öğrenci başvurmuştur. Yarışma halka açık bir şekilde gerçekleşmiştir.

Açılış konuşmasını ve sunumunu Hendek İlçe Vaizimiz ve İlçe Gençlik Koordinatörümüz  Ömer BAYRAKTAR'ın yaptığı yarışmanın neticesinde İsmail Cerrahoğlu İmam-Hatip Ortaokulundan Deniz ATIŞ ismindeki öğrenci 100 puan alarak birinci; Şehit Ali Gaffar OKKAN İmam-Hatip Orta Okulundan Hatice Kübra ALPTEKİN 98,6 puan ile ikinci; Hendek İmam-Hatip Ortaokulundan Nesibe SİNEM 87,8 puan ile üçüncü olmuştur.

26 Nisan 2018 tarihinde Hendek İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirilen Hendek ilçesinde bulunan tüm Liseler için Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından “Dinim İslâm Temel Bilgiler” kitabından beş şıklı olarak 50 adet soru hazırlanmıştır. Yarışmaya lise öğrencilerinden 341 kişi müracaat yapmıştır.

Yarışmada Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Nisanur EROL 75 puanla birinci,  Hendek Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Esra ÇATAL 70 puanla ikinci; Hendek Anadolu İmam-Hatip Lisesinden Asiye ŞAFAK 67,5 puanla üçüncü olmuştur.

Yarışmalarda Komisyon Başkanı olarak Mehmet ABAY (Hendek İlçe Vaizi); Komisyon üyeleri, Emine BAYRAM (Ali Elmas Konuk Kur’an Kursu Öğreticisi), Arif TÜRK (Rasimpaşa Camii İmam-Hatibi), Dursun TEMİZKAN (Hendek İmam-Hatip Ortaokulu Öğretmeni), Asuman SAKLI ( Hendek İmam-Hatip Meslek Dersleri Öğretmeni) görev almışlardır.

Ödüller 2018 yılı Kadir Gecesinde Rasim Paşa Camisinde Teravih öncesinde verilecektir.