11.06.2018

KADİR GECESİ PROGRAMLARI

KADİR GECESİNDE CAMİLERİMİZ DOLDU TAŞTI

Kadir Gecesinde ilçemizdeki tüm camilerimizde programlar icra edildi.

İlçemiz merkezinde bulunan Rasimpaşa Caminde İmam-Hatip Arif TÜRK, Müezzin Kayyımlar Erdal AKKÜLOĞLU ve Vedat ATABEK’in tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Mili Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol ile Hendek İlçe Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğümüzün düzenlemiş olduğu  Ortaokullar Arası 40 Hadis ve Liseler Arası Dini Bilgiler yarışmalarında ilçemizde dereceye giren öğrencilere ödülleri ve plaketleri takdim edildi. İlçe Müftümüz Abdurrahman ŞAHİN’in Kadir Gecesi’nin anlam ve önemini konu alan vaazı, okunan hatimlerin duasını yapmasının ardından Sakalı Şerif  ziyareti ile program sona erdi.

İlçemiz Orta Camide İmam-Hatip Zeki PARLAK’ın Kadir Gecesi’nin anlam ve önemini konu alan vaazı ve okunan hatimlerin duasını yapmasının ardından cammimizde her yıl devam eden hatimle teravih namazına geçildi. Salat-ü Selamlar ve dualarla program icra edildi.

İlçemiz Yeni Camiinde de İmam-Hatip Şinasi KARAYEL, Müezzin Kayyımlar Lütfü KELEŞ ve Hasan YALÇIN’ın tilavetleri ve ilçemizde 1991-2001 yılları arasında İlçe Müftüsü olarak görev yapan İsmail Hakkı SELİM’in Kadir Gecesi’nin anlam ve önemine dair vaazı ve teravih namazının ardından Sakalı Şerif ziyareti ile program sona erdi.

İlçemizde tüm camilerde icra edilen Kadir Gecesi Programlarına halkımızın camilerimizi doldurduğu hatta cematin cami dışına taştığı gözlemlendi.