31.07.2019

LİSE ÖĞRENCİLERİ İLE YAZ KAMPI

Sakarya Karasu Müftülüğü gençlik koordinatörlüğü tarafından Karasu İlçe Müftülüğüne bağlı İlim ve İrfan Gençlik Merkezinde lise düzeyinde eğitim gören öğrencilere yönelik bir dizi program düzenlenmiştir. Lise öğrencilerine yönelik yapılan program kapsamında  çeşitli kurumlarda görev yapan  alanlarında başarılı olan farklı meslek gruplarındaki uzmanlar davet edilmiştir. Öğrencilerin bu meslekleri tanımaları sağlanmış olup; bu mesleklerle ilgili merak ettikleri soruları birebir sorabilme imkanı bulmuş ve hayat tecrübesi edinme fırsatı  elde etmişlerdir. Program çerçevesinde Eczacı Sayın Sema Yavuzyiğit, Karasu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Sayın Ersin Cücen, Avukat Sayın Kasım Yavuzyiğit,Hemşire Esra Memişoğlu ve İngilizce öğretmeni Sayın Dudu Gül konuk olarak katılmışlardır. İlim ve İrfan Gençlik Merkezi'nde eğitim gören liseli gençlerle çeşitli el işi faaliyetleri de gerçekleştirilmiştir. Ebru etkinliği, çiğ köfte etkinliği, sabah kahvaltısı etkinliği, sinema etkinliği, keçeden çanta ve cüzdan yapma etkinliği,  iğnelik yapımı etkinliği bunlardan bazılarıdır. Liseli öğrencilerimizle başta üç hafta olarak başlattığımız etkinlikler, yoğun talep üzerine beş haftaya kadar uzatılmıştır. Hem öğrenciler, hem de aileler çok yönlü yapılmış olan bu programdan son derece memnun olmuşlardır.