24.11.2019

Hafızların Belge Töreni

HAFIZLARIN BELGE TÖRENİ MUHTEŞEM OLDU

Karasu İlçe Müftülüğümüze bağlı kız ve erkek Kur’an Kurslarımızda hafızlıklarını tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın yapmış olduğu Hafızlık Sınavını kazanan ve hafızlık belgelerini alan 19 hafızımız için Karasu İlçemizde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonunda 23 Kasım 2019 Cumartesi günü belge töreni düzenlendi.

Törene İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından erkek hafızlarımız sırasıyla Namaz Sûrelerini ve Fatiha Suresi ile Bakara Sûresinin ilk âyetlerini okudular. Daha sonra Karasu İlçesi Ardıçbeli Mahallesi Camii İmam-Hatibi Ömer Servet BEYHAN’ın Kur’an tilavetinden sonra İlçe Müftüsü Mustafa AYDIN açılış konuşması yaparak programa maddî-manevî destek veren herkese teşekkür etti.

Sakarya emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ’nin selamlama konuşmasından sonra İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN tarafından tüm davetlileri mest eden çok güzel bir konferans verildi. Konferansın ardından günün anısına Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail KARAKAŞ tarafından Osman EGİN’e bir tablo takdim edildi. Ardından da İstanbul Bakırköy İlçe Müftüsü Selami AYDIN tarafından Kur’an’a hizmet edip ahirete irtihal eden tüm geçmişlerimiz ve hayatta olan hayırseverlerimiz için dua yapıldı.

Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı Karasu Şubesine belirli bir miktarın üzerinde maddi destek veren kardeşlerimize Sakarya İl Müftüsü iken TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanlığına atanan İhsan AÇIK hocamız tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Ardından da belge törenine katılan 18 hafız öğrencimize İlçe Müftülüğünün, hayırsever halkımızın katkılarıyla hazırladıkları hediyeler ve belgeleri törene katılan TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan AÇIK, Sakarya İl Müftü Vekili Paşa Bektaş, İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Ömer AYDIN, Sakarya Emekli İl Müftüsü İlyas SERENLİ, İstanbul Bakırköy Müftüsü Selami AYDIN, Sakarya Geyve Müftüsü Rahmi YİĞİT, Ferizli Müftüsü Bedrisinan YAZICI, Karasu Müftüsü Mustafa AYDIN, Karasu Milli Eğitim Müdürü Çetin TURHAN ve Sakarya Müftülüğü Personel Şube Müdürü Hamza SEÇGİN tarafından takdim edildi.

Hafızları yetiştiren Kur’an Kursu Öğreticileri Fatma CİVELEK ve İrfan BULUT’a plaket takdiminden sonra program sona erdi. Program sonunda İlçe Müftülüğü tarafından tüm davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

Programın ortak bölümünden sonra hanımlara yönelik bölümünde ise Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından hafız olan öğrencilere taç giyme töreni yapılmıştır.

Karasu İlçe Müftülüğü olarak hafızlarımız için hazırladığımız belge törenine her aşamasında destek veren halkımıza, Din Görevlilerimize ve katılım sağlayarak bizleri yalnız bırakmayan hocalarımıza ve Karasu halkımıza cân-ı gönülden teşekkür ederiz.