07.08.2023

Üzeyir YAVAŞ

İlçe Müftüsü

1964 yılında Kütahya' nın Kızık köyünde doğdu. ilkokulu kendi köyünde okudu. 1977 yılında girdigi Kütahya imam-Hatip Lisesini 1984 yılında Usak'ta bitirdi. Aynı sene hem imamlık sınavını hem de Erzurum Atatürk Üniversitesi ilahiyat Fakültesini kazandı. Belli bir süre ara vermek zorunda kaldığı ilahiyat egitimini 1995 yılında girdigi Erzincan ilahiyat Meslek Yüksek Okulundan dikey geçisle geçtiği, Konya Selçuk Universitesi ilahiyat Fakültesinden 2000 yılında mezun olarak tamamladı. Aynı sene girdigi Konya Selçuk Egitim Merkezini 2003 yılında bitirerek Mardin Derik'te vaiz oldu. iki sene Midyat'ta ki vaizliginden sonra girdigi görevde yükselme sınavıyla Müftü oldu. 2006 yılında Kahramanmaras Ekinözü ilçesinde basladığı görevini üç sene yürüttükten sonra, 2009 yılında Afyonkarahisar Hocalar ilçe müftülügüne, 2013 yılında da Kütahya'nın Altıntaş ilçe Müftülügüne atandı. Görev yılları süresince Midyat Kaymakamı tarafindan Teşekkür, Kahramanmaras il Müftüsü tarafindan Teşekkür, Altintas Kaymakamı tarafindan Basarı Belgesi ile ödüllendirildi. Son atamalarda ise iznik müftülüğü görevi sonrası Pamukova ilçe Müftülüğüne atanan Üzeyir YAVAŞ evli ve üç çocuk babasıdır.