11.04.2018

AFAD EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

AFAD EĞİTİMİ  YOĞUN KATILIM İLE YAPILDI.

Sakarya İl  Müftülüğü ile AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Afet Risklerinin Azaltılması Çalışmaları’ protokolüne istinaden  11.04.2018 Çarşamba günü  öğle namazı öncesi Merkez Çarşı Camiinde vatandaşlarımıza, kılınan öğle namazından sonra ise İlçe Müftülüğümüzde görevli Müftülük çalışanlarına, İmam-Hatip, Kur’an Kursu öğreticisi ve Müezzin-Kayyımlara yönelik Müftülüğümüz Konferans Salonunda, ‘Afet Bilinci ve Yangın’ eğitimi verildi.

Gerçekleştirilen seminerde AFAD İl Müdürü Hüseyin KAŞKAŞ tarafından, ‘Ülkemizde meydana gelen afet türleri, afetlerde ilk 72 saat, olası afet ve acil durumlarda neler yapılması gerektiği, afetler karşısında hangi doğru davranış modellerinin uygulanacağı, afet çantasında neler olması gerektiği, binalarımızın deprem dayanıklılık testinin yapılması gerektiği, evlerimizde bulunan eşyaların mutlaka sabitlenmesi gerektiği’ gibi konuları içeren birer sunum yapıldı.

AFAD Seminerine İlçe Müftüsü Celil ŞİMŞEK, Pamukova İlçe Müftülüğü personelleri ile ilçemizde görev yapan müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. AFAD İl Müdürü Sayın  Hüseyin KAŞKAŞ; eğitim sonunda ‘Din Görevlilerimizden her mahallede bulundukları çevrede olası afet ve acil durumlara karşı en az 10 gönüllü vatandaş belirlemeleri ve bu vatandaşlarımızın programlar kapsamında ‘Temel Afet Bilinci, İlk Yardım, Yangınlara Müdahale ve Arama Kurtarma Eğitimlerine hemen başlamaları isteğinde bulunarak, Din Görevlilerimizden; Vatandaşların afetler konusunda bilgilendirilmesi hususunda yardım isteyerek özellikle Cuma sohbetlerinde bu konuların işlenmesinin çok önemli olduğuna vurgu’ yaptı.