Sapanca Müftülüğü

12.04.2017

Faruk ÇELİK

1973 yılında Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Halilpaşa Köyünde doğdu. İlkokulu 1985 yılında köyünde bitirdi. Daha sonra İstanbul’a yerleşti. Burada Sultanbeyli Kur’an kursunda yüzüne bölümünü 1986 da, hafızlığını ise 1987 de dokuz ayda tamamladı. İmam-Hatip ‘in orta kısmını Üsküdar ‘da, Lise kısmını da Pendik İmam-Hatip Lisesin de tamamlandı (1992). Bu arada özel olarak arapça dersler aldı. Aynı yıl Mısır el-Ezher Üniversitesi Usulu’d-Din Fakültesi Zagazig şubesine kaydoldu. Dört yıl sonra 1996’da mezun oldu. YÖK ‘ten aldığı üç yıllık denklik üzerine 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde bir yıl tamamlama yapıp denklik diploması aldı. Fakülteye devam ederken İmam-Hatiplik görevine başladı(1997). 1999’da kısa dönem vatani görevini ifa ettikten sonra 2000 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Arapça İhtisas bölümü sınavını kazanıp buraya dahil oldu. 2003 yılında İhtisas Merkezinden Mezun oldu ve İlçe Vaizi olarak Bitlis’in Adilcevaz ilçesi’ne atandı. Yaklaşık iki buçuk yıl İlçe Vaizliği görevinde bulundu. 2005 yılında İlçe Müftülüğü sınavlarını kazanarak 2005 yılında Erzurum Şenkaya Müftülüğü’ne atandı. Burada iki yıl görev yaptıktan sonara Gaziantep Yavuzeli Müftülüğü’ne atandı. Burada da yaklaşık üç yıl görev yaptıktan sonra Kastamonu İhsangazi Müftülüğü’ne atandı. Burada 6 yıl görev yaptıktan sonra Sakarya İli Sapanca İlçe Müftülüğü’ne atandı.2012 yılında Çorum Hitit Üniversitesi Sosyal Bilgiler Enstitüsünde Yüksek Lisansa başladı. Prof. Dr. Mesut Okumuş danışmanlığında “ez-Zemahşerî ve er-Râzî Tefsirlerinin Nesh Meselesi Açısından Mukayesesi” teziyle 2015 yılında yüksek lisansını tamamladı. 2015 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalında Tefsir alanında doktoraya başladı. “İhsangazi (Mergüze)’nin Saklı Tarihi Mevlana Sa’deddin Heraczade Dergahı ve Hocahacip Camii”,  “Cumhuriyet Dönemi Kastamonu’nun Din Hizmeti Öncülerinden Hafız Hoca Mustafa Karabeyoğlu” başlıklı iki eseri yayınlanmıştır. İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.