12.10.2017

Sakarya'da Geleneksel Emekli Hocalara Vefa Programı Gerçekleştirildi

Sakarya Müftülüğü Camiler Haftası Açılış Programı ve 6.’ncı Emekli Din Görevlileri Vefa Toplantısı, 600’e yakın davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapmış olan veya Sakarya’da oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli personeline yönelik organize edilen ‘6.’ncı Geleneksel Emekli Hocalarımız Vefa Programı’ Erenler Şaheser Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü’nün, Sakarya ve çevresinde ikamet eden 600’e yakın Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Personelini bir araya getirip buluşturduğu Program, Em. Vaiz Mehmet Şahin tarafından yapılan yemek duasının ardından Em. Müftü Mehmet Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftü Yrd. Yusuf Akkuş’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen Programda açılış konuşmasını yapan Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar konuşmasında; “Camiler Haftası her yıl başka bir temayla kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu seneki tema ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ olarak belirlenmiştir. Sakarya İl Müftülüğü olarak biz de bu kapsamda etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bugün burada hem haftamızın açılışını, hem de emekli hocalarımıza vefa buluşmasını tertip ediyoruz.  Bu yıl 6.’ncısını tertip ettiğimiz bu programla bir kez daha Sakarya genelinde görev yapmış olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Görevlilerimizi bir araya getirip buluşturmaktan ve Sakarya Müftülüğü ailesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer vererek,  programa katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra emekliler adına Em. Müezzin Recep Aksu ve Vaiz Hüseyin Demircioğlu duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri birer konuşma yaptılar.

Son olarak kürsüye gelen Em. İl Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında; takdire şayan bir vefa örneği göstererek ‘Emekli Görevliler Buluşma Programı’nın 6.’ncısını tertip eden Sakarya Müftülüğü ailesine teşekkür ederek, böyle güzide bir toplulukla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti’ dile getirdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar ile İl Müftü Yardımcıları Nejdet Arman ve Yusuf Akkuş’un davetlilerle bizzat ilgilendiği program, yapılan musafahalaşma ile son buldu.