12.10.2017

Sakarya'da Cami, Şehir ve Medeniyet Konferansı

Sakarya Müftülüğü tarafından 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında tertip edilen Panel Programı, Orhangazi Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferans Programına il müdürleri, STK temsilcileri, ilçe müftüleri, din görevlileri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konulu Camiler ve Din Görevlileri Haftası Konferans Programı’nda moderatörlüğü İl Müftülüğü Şube Müdürü Hamza Seçgin yaparken, konuşmacı olarak ise Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş katılarak salonun tamamını dolduran davetlilere hitap etti.

Kaynarca din görevlilerinden Vedat Alkan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programda, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş ‘İslam Tarihinde Cami, Şehir ve Medeniyet’, ‘İslam Medeniyetinde Cami ve Şehir’, ‘İslam Toplumunda Cami ve Din Görevlilerinin Rolü’ gibi konularda aydınlatıcı bilgiler içeren bir sunum yaptı. Programın sonunda Sakarya Müftüsü V. Yunus Acar ise 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ konusunda değerlendirmelerde bulunarak, gerçekleştirilen etkinliklerin gerek hazırlık gerekse gerçekleştirilmesinde emeği olan Sakarya Müftülüğü personeline teşekkür etti.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programın sonunda tüm katılımcılara, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye olarak takdim edildi.