24.05.2018

Sakarya Müftülüğünden Çocuk Haklarını Koruma Semineri

Sakarya Müftülüğü tarafından organize edilen Çocuk Haklarını Koruma Kapsamında Bilgilendirme Semineri, 300’ü aşkın Kur’an Kursu Öğreticisinin katılımıyla Sakarya Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

2 gün boyunca devam eden seminerin sabah oturumlarında; Sakarya Cumhuriyet Savcısı Kamil Aloğlu ve Avukat Leyla Ekmen Epözdemir tarafından, 4-6 yaş Kur’an Kursları başta olmak üzere ilimizde eğitim öğretime devam eden Kur’an Kurslarındaki din eğitimi hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili ‘5395 sayılı Çocukları Koruma Kanunu’ çerçevesinde aydınlatıcı bilgiler verildi.

Gerçekleştirilen seminerin öğleden sonraki oturumlarında ise Sakarya Müftülüğü bünyesinde görev yapan Murakıplar H. İbrahim Cenik, Zeynep Gashi, Yılmaz Atmaca, Nail Mutlu, Haluk Dişci, Ahmet Yıldız, Muhammet Kapoğlu, Abdussamet Topaloğlu ve Kamil Ayvaz tarafından; Cinsel istismar ve şiddet, Görevliler arasında uyuşmazlık ve genel problemler ile çocuk haklarını korumada yöneticinin görevleri gibi konularda yaklaşık 350 Kur’an Kursu Öğreticisi bilgilendirildi.

Seminer programının sonunda bir konuşma yapan İl Müftü V. Yunus Acar, toplumun gündeminde olan böylesine önemli bir konunun 2 gün boyunca enine boyuna masaya yatırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.