08.06.2018

Cami Kampı Projesinin İkinci Etabı Tamamlandı

Sakarya İl müftülüğü tarafından “Cami Seni bekliyor” sloganı ile başlatılan “Cami kampı” projesinin  ikinci etabı olan “ Cami İtikaf Kampları” başarıyla tamamlandı.

Proje sorumluluğunu İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in yaptığı, İl Vaizi Nagihan Koç tarafından hazırlanıp yürütülen Cami İtikaf Kampı projesi , 25-26 Mayıs ve 1-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Üç kamp olarak düzenlenen program Adapazarı Hidayet Camii ile Erenler Mehmet Zahit Kotku Camiinde uygulandı.

Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kamplarda, imam-hatip ve müezzinlerden oluşan dörder kişilik uzman ekipler rehberlik etti. İkindi namazıyla başlayan kamp ertesi gün saat 15:00 sularında nihayete erdi. Bir gece camide kalan gençler vakit namazlarını ve teravih namazını cemaatle kıldılar. Mukabeleye katıldılar ve sohbet dinlediler, Kur’an-ı Kerim ve kitap okudular. Yaptıkları nafile ibadetler ve tefekkür ile İtikaf şuurunu yaşayan gençler, bu programa tekrar katılmak istediklerini belirterek mutlu bir şekilde camiden ayrıldılar.

Yapılan Cami İtikaf kampları sonunda öğrencilere Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Cami Kamplarımızın 3. Etabı “Cami Yaz Kampları” olarak, yaz tatilinde gerçekleştirilecektir.