11.06.2018

Sakarya Müftülüğü İl Gençlik Koordinatörlüğü “Adab-ı Muaşeret” Konulu Tiyatro Gösterisi Düzenledi

Sakarya İl Gençlik Koordinatörlüğü “Gençler Sahnede” isimli tiyatro projesi kapsamında “Adab-ı Muaşeret” konulu bir tiyatro gösterisi düzenlendi.

6 Haziran Çarşamba günü, Serdivan Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, İl Gençlik Koordinatörlüğünün çalışmalarının tanıtımı ve İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in konuşması ile devam etti. Müslüman gencin hayat planının nasıl olması gerektiğini açıklayan Sümer, gençlerden görüntüsü ve ahlakı ile örnek olan, iyiliği ve adaleti ayakta tutan, düşmanların dahi medet umduğu “örnek nesil” olmayı hedeflemelerini istedi.

Programın devamında Halit Evin Kız İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden oluşturulan Sakarya İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Tiyatro Ekibi sahne aldı ve “Adab-ı Muaşeret” konulu tiyatro gösterilerini sundular. Yoğun bir ilgi ile izlenen tiyatroda uygulanması ihmal edilen ahlak kurallarına dikkat çekildi.

İşaret dili ilahi korosunun sunduğu ilahiyle devam eden program, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in tiyatro ve koro eğitmenleri Feyza Peker ve Nadire Tatar ile tiyatro ekibine hediye takdimiyle sona erdi.

Sakarya İl Gençlik Koordinatörü Sevim Demir Akgün, İl Gençlik Koordinatörü Yardımcıları Hatice Meraklı ve  Semra Emanet’in hazırlayıp yürüttüğü, tiyatro aracılığıyla gençlere milli ve manevi değerleri öğretmeyi amaçlayan  “Gençler Sahnede” projesi çalışmalarına devam edecektir.