06.08.2018

Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi 1,5 yıldır hastanede yatan felçli hastaya umut oldu

Gaspçılar tarafından darp edilerek felç edilen ve 1,5 yıldır yatağa bağlı olarak hayatını hastanede sürdürmek zorunda kalan Cemal Derbeder, Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya şubesi yetkilileri tarafından hastanede ziyaret edilerek iyileşmesine katkı sağlayacak özel bir yatak hediye edildi. Derbeder’in annesi Kader Derbeder oğlunun elim bir olay sonucu bu hale geldiğini belirterek kendilerini yalnız bırakmayan, her türlü desteği veren Devletimize, katkılarından ve bu güzel ziyaretlerinden dolayı da TDV ile Sakarya Müftülüğü personeline teşekkür etti.

TDV Sakarya şube temsilcisi Enver Aşık tarafından tespit edilen ve 1,5 yıldır yatağa bağlı olarak hayata tutunmaya çalışan Derbeder hakkında Sakarya Müftü Vekili ve TDV Şube Başkanı Necdet Arman; “Genç kardeşimizin bu haline duyarsız kalmanın mümkün olmadığını, her an hepimizin aynı duruma aday bireyler olduğunu ve vakıf olarak imkanlar dahilinde tüm ihtiyaç sahiplerine her türlü desteği verme gayreti içerisinde olduklarını” söyledi. Bu bağlamda TDV tarafından “Yara iyileştirme yatağı” olarak bilinen ve 5 bin 500 TL değerinde olan yatak hastanede kendilerine teslim edildi. Hastane Başhekimi Doç.Dr. Mehmet Akif Çakar da STK’ların bu tür hayri hizmetlere katkı sağlamasının çok yerinde olduğunu, her şeyi Devlet’ten beklemenin uygun olmadığını, hayırsever vatandaşların ve STK’ların bu güzel faaliyetleri çok önemsediklerini belirterek katkılarından dolayı TDV’na ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Anne Kader DERBEDER; eşinin de alzheimer hastası olduğu için her iki hastaya bakmak zorunda kaldığın belirtti. Ayrıca felçli oğlunu evine götürüp fizik tedavi yaptırabilmesi için de özel bir su küvetine ihtiyaçları olduğu bunun da 5 bin 500 TL değerinde olduğu için bunu almaya da imkanları bulunmadığını belirtti.

İl Müftü V. Necdet Arman ve TDV Sakarya İl Temsilcisi Enver Aşık ise bu konuda da hayırsever vatandaşlarımıza konunun aktarılacağını, yardım etmek isteyenlerin yardımları ve imkan dahilinde TDV olarak bu küveti de temin etmeye çalışacaklarını ifade etti.

Ziyarette Sakarya Müftü Yardımcısı Hatice Sümer, TDV Sakarya Şube Temsilcisi Enver Aşık, TDV memuru Faruk Yıldızhan ve Hac Umre Şube Müdürü (TDV Şube Gönüllüsü) Kadir Kızıltepe de hazır bulundu.