06.08.2018

“Bana Bir İlahi Söyle” Yarışmasında Sakarya İl Finali Yapıldı

Sakarya İl Müftülüğü Bayan Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Bana Bir İlahi Söyle” yarışmasının Sakarya İl finali yapıldı.

31 Temmuz Salı günü, Orhan Gazi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa 16 İlçede birinci seçilen Yaz Kur’an Kursu öğrencileri katılarak dereceye girmek için yarıştı.

Yatılı ve gündüzlü Kur’an Kursu öğrencileri ile hocalarının dinleyici olarak katıldığı yarışma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış ve selamlama konuşmalarını yapan İl müftü yardımcısı Hatice Sümer, “Müslüman gencin gönlünü ve zihnini dolduracak şeylerin başında sanatın ve musikinin geldiğini dile getirdi. Özümüze dönmek ve kendimize gelmek için böyle çalışmaların önemli olduğuna değinen Sümer, projenin hazırlık ve yürütme aşamasında gösterdikleri yoğun gayretten dolayı proje ekibinde yer alan İl Vaizleri, Sevim Demir Akgün’e, Hatice Meraklı’ya, Semra Emanet’e ve İlçe müftülükleri bünyesinde hizmet veren Gençlik Koordinatörlerine ve emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Yarışma programı, değerlendirme komisyonun yerini alması ve yarışmacıların kura çekimi ile devam etti. Seçtikleri bir ilahiyi solo olarak ezberden okuyan öğrenciler komisyon tarafından, eda-seda, üslup-tavır, makam uygunluğu ve ezberden okuma açısından değerlendirildi. Buna göre Kaynarca ilçesinden yarışmaya katılan Zeynep Beyza Berkan birinci, Serdivan ilçesinden katılan Gamzenur Çınar ikinci, Adapazarı ilçesinden katılan Yasemin Uluocak da üçüncü oldu.

“Bana Bir İlahi Söyle” final yarışmasında birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşvik ödülleri verildi.

Ödül töreninin akabinde Şef Ali Osman Alaca yönetimindeki Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Ses ve Saz sanatçıları dinleyicilere muhteşem bir konser sundu.

Öğrenciler ve veliler tarafından büyük İlgi gören “Bana Bir İlahi Söyle” yarışması final programı, yapılan ikramlarla sona erdi.