05.10.2018

Emekli Din Görevlilerine Vefa Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Sakarya Müftülüğü Camiler Haftası Açılış Programı ve 7.’nci Emekli Din Görevlileri Vefa Toplantısı, 500’ün üstünde davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü tarafından, Sakarya genelinde görev yapmış olan veya Sakarya’da oturan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli personeline yönelik organize edilen ‘7.’nci Geleneksel Emekli Hocalarımız Vefa Programı’ Erenler Şaheser Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Müftülüğü’nün, Sakarya ve çevresinde ikamet eden 500’den fazla Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Personelini bir araya getirip buluşturduğu Program, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün babası Em. İmam-Hatip Asım Safitürk tarafından yapılan yemek duasının ardından Em. Müftü Mehmet Korkmaz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdullah Fehmi Erhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Programda açılış konuşmasını yapan Sakarya Müftüsü V. Paşa Bektaş konuşmasında; “Camiler Haftası her yıl başka bir temayla kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu seneki tema ‘Cami ve Din Hizmetine Adanan Ömürler’ olarak belirlenmiştir. Sakarya İl Müftülüğü olarak biz de bu kapsamda etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bugün burada hem haftamızın açılışını, hem de emekli hocalarımıza vefa buluşmasını tertip ediyoruz.  Bu yıl 7.’ncisini tertip ettiğimiz bu programla bir kez daha Sakarya genelinde görev yapmış olan ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra emekli olan Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Görevlilerimizi bir araya getirip buluşturmaktan ve Sakarya Müftülüğü ailesi olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” ifadelerine yer vererek,  programa katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra emekliler adına Em. İmam-Hatip Arif Koç ve Em. Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Genç duygu ve düşüncelerini dile getirdikleri birer konuşma yaptılar.

Programın son bölümünde İl Müftü Yardımcısı Yunus Acar tarafından ‘Cami ve Din Hizmetine Adanan Ömürler’ konulu bir sunum yapıldı.

Son olarak kürsüye gelen Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş ve Vali Yardımcısı M. Fatih Çiçekli konuşmalarında; takdire şayan bir vefa örneği göstererek ‘Emekli Görevliler Buluşma Programı’nın 7.’ncisini tertip eden Sakarya Müftülüğü ailesine teşekkür ederek, böyle güzide bir toplulukla bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti’ dile getirdiler.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program, yapılan musafahalaşma ile son buldu.