09.08.2019

Genç Müezzinler Yarışıyor il birincileri belli oldu

Sakarya İl Müftülüğü Erkek Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, gençlere Allah’ın mabetleri olan cami ve mescitleri sevdirmek, onları müezzinliğe özendirmek ve cami görevlileriyle  gençler arasında bir gönül köprüsü kurmak amacıyla “Genç Müezzinler Yarışıyor” projesi oluşturuldu.

Koordinatörlüğünü İl Vaizi Ahmet Koç’un yürüttüğü proje kapsamında, 2019 yılı Yaz Kur’an Kurslarında öğrenim gören ortaokul düzeyindeki erkek öğrencilere yönelik “Genç Müezzinler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. İki aşamada gerçekleştirilen yarışmanın birinci aşaması 23 Temmuz Salı günü,   Sakarya’nın tüm ilçelerinde yapıldı. Camilerde görev yapan imam ve müezzinler tarafından çalıştırılan öğrenciler arasından ilçe birincileri belirlendi. İkinci aşamada ise ilçelerinde birinci olan genç müezzin adayları, 31 Temmuz Çarşamba günü Tozlu Cami’nde il birinciliği için yarıştılar.

Komisyon Başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Faruk GÜüneş’in yaptığı; İl Vaizleri Ahmet Koç, Mehmet Çatallar, Hasan Efiloğlu ve Din Hiz.ve Eğitimi Şub. Müdürü Abdullah Fehmi Erhan’ın komisyon üyesi olarak hazır bulunduğu  İl Seçici Kurulu, üslup-tavır, hatasız okuma, nefes, tecvit, ses ve eda-seda konularında değerlendirme yaparak “Genç Müezzinler Yarışıyor” yarışmasının il birincisini, ikincisini ve üçüncüsünü  belirledi.

Halkın, öğrencilerin ve velilerin dinleyici olarak katıldığı “Genç müezzinler yarışıyor” final yarışmasında Pamukova ilçesini temsil eden Mehmet Çolak il birincisi , Arifiye ilçesini temsil eden Muhammed Fettah Gel il ikincisi,  Adapazarı ilçesini temsil eden Arif Nihat Baytar da il üçüncüsü oldu.

Öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgi gören yarışmada birinciye; 1000 tl. , İkinciye; 750 tl. , üçüncüye;500 tl. ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşvik ödülleri, Seçici Kurul Üyeleri tarafından verildi.