24.05.2018

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Hizmet İçi Eğitim Semineri Düzenledi

Sakarya İl Müftülüğü ADRB hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve aileye yönelik çalışmaları güçlendirmek amacıyla Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye, Karasu, Kaynarca, Geyve ve Hendek ilçelerinde görev yapan 25 Kur’an Kursu öğreticisine ADRB Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenledi.

14-18 Mayıs tarihleri arasında İl müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim semineri İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in Açılış Konuşması ile başladı.  Seminer süresince; ailede iletişim, ailede mahremiyet bilinci, Aile hukuku bağlamında fıkhi meseleler, çocuk ihmal ve istismarı, medeni hukukta aile gibi konular; İl Müftü yardımcısı Hatice Sümer, Uzman Vaiz Kudret Çimen, Vaiz Ferda Yıldırım, İl ADRB Vaizleri Hatice Kurt, Yasemin Durmaz, Din Hiz. Uz. Nevin Ertem, Avukat Leyla Ekmen Epözdemir, SAÜ Eğitim Fak. Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Koç, Uzman Psikolog Gülnur Er ve Uzman Vaiz Yusuf İncegeliş tarafından sunuldu.

Seminerin sonunda bir katılım belgesi takdimi programı tertip edildi.  Yapılan programda İl Müftü Vekili Yunus Acar,  ailenin toplumdaki yeri ve öneminden bahsederek, bu alanda verdikleri hizmetlerden dolayı İl Müftü Yrd. Hatice Sümer’e ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğüne teşekkür etti. Kapanış programı, seminere katılan kursiyerlere katılım belgesinin takdimi ile son buldu.