05.06.2018

“Örnek Al, Örnek Ol 2” Projesinin Finali Yapıldı

Sakarya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan ‘’Örnek Al, Örnek Ol 2‘’projesinin ikincisi, düzenlenen ödül töreni ile final yaptı.

Gençlerin manevi değerlere uygun yetiştirilmesinin ve İslam Tarihinde Örnek Yaşamları ile iz bırakan Abide Şahsiyetlerle buluşturulmasının amaçlandığı “Örnek Al, Örnek Ol 2’’ projesi  Halime Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Serdivan Spor lisesi, Serdivan Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip lisesinde Panel şeklinde; Vali Mustafa Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenci velilerine yönelik olarak beş hafta boyunca seminer şeklinde uygulanarak program sonlarında da “Anne-Kız Havuza” etkinliği düzenlendi. Erenler Halit Evin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Serdivan Anadolu İmam Hatip Lisesinde ise beş hafta boyunca seminer şeklinde uygulanarak ardından okumaları için dağıtılan Sibel Eraslan’ın “Can Feda Hz. Fatıma” isimli kitabından sınav yapıldı. Sınavda dereceye giren öğrencilere 29 Mayıs Salı günü, İl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen program ile ödülleri verildi.

İki imam hatip lisesi öğrencilerinin, ADRB Vaizlerinin ve okulların meslek dersleri öğretmenlerinin ve öğrencilerinin hazır bulunduğu tören, İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer’in açılış konuşması ile başladı. İnancını ve ümidini kaybetmedikçe herkesin Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Aişe gibi örnek insan olabileceğini hatırlatan Sümer, İslam Tarihindeki Örnek Hanımların gençlere tanıtılmasını hedefleyen bu projenin koordinatörlüğünü yapan İl ADRB Vaizi Yasemin Durmaz’a, projenin uygulanmasında emeği geçen ADRB Vaizlerine ve projeye destek veren okul müdürleri ile meslek dersleri öğretmenlerine ve tüm öğrencilere teşekkür etti.

Yoğun bir katılımın olduğu törende, birinci olan Rümeysa Kozan ve Melek Karageyik’e çeyrek altın ödülü İl Müftü Yardımcısı Hatice Sümer tarafından verildi. İkinci olan Semanur Şahin ve Z.Sude Öz’e gram altın ödülü Serdivan Müftülüğü ADRB Vaizi Kevser Akyıldız, üçüncü olan Rabia Mazlum ve Hatice Çağlayan’a da yine gram altın ödülü Meslek Dersleri öğretmenleri tarafından verildi. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı Sakarya Şubesi, Adapazarı Belediyesi, Serdivan Belediyesi ve Erenler belediyesinin katkılarıyla projeye katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.