13.04.2018

İlçe Müftümüz Faruk GÜNEŞ'in Kandil Mesajı

13 Nisan 2018 Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece Mübarek Miraç Kandilidir.

İsra ve Mirac; Peygamberimiz (s.a.s)’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Rabbimizin sonsuz kudretini müşahede etmek için Allah’u Teâlâ’nın katına yükseltildiği manevi bir yolculuktur. Bu kutlu yükselişten Peygamberimiz; “Ümmetine günde beş vakit namazın farz kılındığı, Allah’ın kendine ortak koşma dışındaki günahları dilediği kişilerden affedeceği ve Bakara suresinin son iki ayeti” hediyeleri ile dönmüştür. Bizler Miracı sadece Peygamberimiz (s.a.s)’in yaşadığı bir hadise olarak kutlamak değil, Allah’ın emir yasaklarına her daim sadakatle, teslimiyetle yerine getirerek değerlendirmeliyiz. Bu geceyi her zamankinden daha fazla ibadet, dua ve istiğfarla geçirmeliyiz.

Tüm Halkımızın Miraç Kandilini kutlar gecenin ilçemize, ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı Haktan niyaz ederim. Miraç Kandili münasebeti ile İlçemiz Aşağı Camiinde akşam namazı ile yatsı namazı arası Mevlidi şerif okunacaktır. Tüm halkımızı programımıza davet ediyorum.