19.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI KONFERANSI

KONFERANSA DAVET

İlçe Müftümüz Faruk GÜNEŞ, vatandaşlarımızı Konferansa davet etti;

Başkanlığımız, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul ederek 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası teması olarak "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" başlığını belirlemiştir.

İlçe Müftülüğümüzce 21 Nisan 2017 Cuma günü saat 20:00 Belediye Düğün Salonunda Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KARA tarafından Konferans programı düzenlenecektir. Halkımızın katılımlarını bekliyoruz.

CEP TELEFONU, BİLGİSAYAR VE OTOMOBİL KULLANMAYAN PROFESÖR...

olarak ulusal basında haber olan Prof. Dr. Mustafa KARA;

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kara, "israf ekonomisi"ne tepki amacıyla cep telefonu, bilgisayar ve otomobil kullanmıyor. Daktilosundan vazgeçmeyen Kara, sabit telefon kullanıyor, öğrencileriyle mektuplaşıyor, kitap ve makalelerini elle yazıyor, her yere toplu ulaşım araçlarıyla gidiyor.

Prof. Dr. Kara, "Ne zaman cep telefonu, araba alacaksın" diye soranlara, "Son modeli çıktığında" yanıtını veriyor;

'Kefenin de cebi yok'. Aslında mesele, cep telefonu, araba, bilgisayar meselesi değil. Bana göre mesele, israf ekonomisidir. Bir israf ekonomisi içinde yuvarlanıp gidiyoruz hatta boğuluyoruz. Hayat, uluslararası sermaye ve kapitalist hayat görüşü, birtakım şeyleri parıltıları ve yaldızlı taraflarıyla sunmakta ve bizi onun tiryakisi yapmaktadır. Ondan sonra da bizden aldığı paralarla gününü gün etmektedir. Mesele bu. Yoksa bu saydığımız aletlerden tamamen ayrı bir dünya yaşamak tabii ki mümkün değil, bir şekilde bu aletlerle iç içesiniz. Dolayısıyla yüzde 100 bu hayatın dışına çıkmak mümkün değil."
Dünyada saniyede yüzlerce çocuğun açlıktan öldüğünü vurgulayan Kara, birilerinin ise otomobil, cep telefonu ve bilgisayarlarının modelini yenilemekle uğraştığını anlattı.
İsraf ekonomisine karşı durarak insanlara bir mesaj vermeye çalışan değerli bir eğitimci ve bilim insanı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZ PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ'İN  KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI