10.01.2017

Sakarya'dan Halep'e 41 Tır Yardım

Sakarya İl ve İlçe Müftülükleri organizesiyle TDV Sakarya Şubesi ile İlçe Şubeleri tarafından 9 Aralık 2016 tarihinde başlatılan ‘Halep'te İnsanlık Ölmesin’ temalı yardım kampanyası tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından başlatılan ‘Halep'te İnsanlık Ölmesin’ kampanyasına yoğun katılımın yaşandığı Sakarya'da, Halepli kardeşlerimiz için hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan ilk etap 21 tır, 2. etap 8 ve son olarak da 10 Ocak 2017 tarihinde 12 Tır olmak üzere toplam 41 Tır ayni yardım Halep’e gönderildi.

Sakarya İl Müftülüğü ve İlçe Müftülükleri organizasyonuyla TDV Sakarya Şubesi ile İlçe Şubeleri tarafından başlatılan “Halep'te İnsanlık Ölmesin” temalı yardım kampanyası çerçevesinde Sakarya genelinde toplanan yaklaşık 2 milyon TL tutarındaki 41 TIR'lık ayni yardım, (800 Ton Un - 6.000 adet Battaniye - 50 ton kuru gıda ve 3 ton kışlık kullanılmamış giyim eşyası vs.) mazlum kardeşlerimize ulaştırılmak üzere gönderildi. Ayrıca nakdi olarak da Sakarya genelinde toplanan yaklaşık 800 Bin TL Halep’teki kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olması için ulaştırıldı.

‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ kampanyasına büyük bir teveccüh gösteren Sakarya’lılara teşekkür eden Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasında ‘Sakarya’mızdan Halep’teki kardeşlerimiz için gönderilen 41 Tır’lık ayni yardımla nihayetlenen kampanyamızın her aşamasında say-ü gayretlerini esirgemeyen büyük bir özveriyle çalışan Sakarya İl ve İlçe Müftülükleri ile TDV Sakarya şubelerimizde görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma, il genelinde görev yapan fedakar din gönüllülerine, bu tırların temin edilmesinde katkıda bulunanlara içten teşekkürlerimi sunuyorum. Son olarak en büyük teşekkürü hak eden, Sakarya’dan rekor düzeyde bir yardım gönderilmesinde en büyük pay sahibi olan hayırsever Sakarya’lılara teşekkürü bir borç biliyorum. Kadirşinas Sakarya’lılar, çetin kış şartlarında Halep’te zor durumda kalan mazlum kardeşlerimize yardımlarını esirgemediler. Bize güvenmeleri ve kardeşlik coğrafyası Sakarya’nın farkını bir kez daha ortaya koymaları dolayısıyla tüm halkımıza müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Rabbim emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen herkesten razı olsun. Sakarya’dan 41 Tır yardım gönderildi, gerçekten takdir-e şayan bir destek. Sakarya’mıza 41 kere maaşallah diyorum. Rabbim bu hayırları makbul eylesin.’ ifadelerine yer verdi.