​T.C. TARAKLI KAYMAKAMLIĞI
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ​

Taraklı Müftülüğü

İlçemiz Müftülüğü 1988 yılında İlçedeki hizmetlerine başlamış olup, halkımızı itikad, ibadet ve ahlak konularında aydınlatmaya devam etmiş, milletimizin birlik ve beraberliği, ülkemizin kalkınması yolunda tüm imkânlarını kullanarak, mevcut imkânlardan azami ölçüde faydalanma cihetine gitmiştir.

Hizmetin yaygınlaşması amacıyla, İlçe Merkez ve Mahalle camileri merkezi vaaz sistemine dâhil edilmiştir. İlçe merkezinde ve mahallelerinde ezanlar görevli personel tarafından okunmaktadır. Personel Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu Hizmet içi Eğitim Kurslarına ve seminerlere katılmaktadır.

Müftülüğümüz mülkiyeti Hazineye ait olan Hükümet Konağında oturmakta ve hizmetine devam etmektedir.

İlçemizde tüm camilerin yönetim ve denetimi Müftülüğümüze aittir. Müftülüğümüzün yönetim ve denetimi dışında cami yoktur.

İlçe merkezinde 7, Mahallelerde 29 cami olmak üzere toplam 36 cami vardır. Camilerin 36’i kadrolu,

Ayrıca Karagöl yaylasında yaz aylarında hizmet veren ( E ) sınıfında bir camimiz daha mevcuttur genel toplam cami sayımız 37 olup, yayla Mahallelerinin Camii İmam-hatipleri ve müftülüğümüz daire hizmetlerinde görevli personelimiz arasında mübadeleli olarak hizmet yürütülmektedir.

Müftülüğümüzde kadro sayısı 46 olup, dağılımı şöyledir.

1-      1 Müftü

2-      1 Vaize

3  -  2 VHK.İşl.

4-    1 Şoför

5-    1 Hizmetli

6-    1 Kadrolu Kur’an Kursu Öğreticisi ( Bayan)

7-    3 Müezzin Kayyım

8-     36  İmam-Hatip

Olmak üzere çalışan 46 kişi bulunmaktadır.

1 Kuran Kursu Öğreticiliği münhal olmakla beraber  toplam kadro sayısı 47 dır.

Müftülüğümüze bağlı İlçe Merkezinde 1 adet, Mahdumlar Mahallesinde 1, olmak üzere toplam 2 adet Kur’an Kursu vardır.

Müftülük hizmetlerine yardımcı olmak maksadıyla kuruma bağlı olarak faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı Taraklı Şubesi vardır. Müftülük hizmetlerinde, irşad hizmetlerinde, kırtasiye, yakacak ve hayır hizmetlerinde, Mahallelere yapılan cami yapımı konusunda ilgili vakıf imkânlarından yararlanılmaktadır. Ayrıca Vakfın mülkiyetine ait iki hizmet aracı bulunmaktadır.