09.04.2024

''Kadir Gecesi'' dualarla idrak edildi

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi, tüm yurtta olduğu gibi  ilçemizdeki tüm Camilerimizde de dualarla idrak edildi.
Küçükten büyüğe çok sayıda vatandaşımız camilerde kardeşçe saf tutup birlikte namaz kıldı, dualar etti.

İlçe Müftüsü Bilal Albayrak’ta, Kadir Gecesi dolayısıyla Orhan Camii’nde düzenlenen özel programa iştirak etti.
Programda Kur’an-ı Kerim tilavet edildi, salavatlar getirildi, ilahi ve kasideler seslendirildi ve İslam dünyası için dualar edildi.

İlçe Müftüsü Albayrak’ta yaptığı sohbette, Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirildiğini belirterek, cemaatin ve tüm islam aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik etti. Kur'an-ı Kerim'de, Kadir Gecesinin bin aydan hayırlı olarak zikredildiğine dikkat çeken Müftü Albayrak, “Kadir Gecesini kurtuluşumuza vesile olacak amellerle idrak edelim. Bu mübarek Kadir Gecesinde, mazlumlar, mağdurlar için dualarımızı eksik etmeyelim, Gazze’deki kardeşlerimiz için dua edelim.” dedi.

Program toplu yapılan dua ve cemaatle kılınan teravih namazı ile son buldu.