19.03.2019

Lise Öğrencileri Arasında Şiir Okuma Yarışması Nefes Kesti.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi” münasebetiyle Lise öğrencileri arasında Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine “ isimli şiiri ezbere okuma yarışması İlçe Müftülüğümüz Konferans salonunda yapıldı.

Yarışmaya Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim sert Anadolu Lisesi, Akyazı İmam Hatip Lisesi, Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ,Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi öğrencilerinden  altı öğrenci katıldı. Yarışma  Gazi Süleymanpaşa Kur’an Kursu öğrencisi İbrahim DERTLİ’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü İzzet ŞENER hocamızın açılış konuşmasının ardından sahneye gelen öğrenciler muhteşem yorumlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar.

Yarışmacıların şiirlerini okumalarının ardından  açıklanan sonuçlara göre  Akyazı Kız Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi Elanur DİKMEN birinci, Akyazı Konuralp Lisesi öğrencisi Dilek KASTANBOLU ikinci, Akyazı İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emirhan ATMACA ise üçüncü oldu.

Yarışmada birinci gelen Elanur Dikmen ilçe müftülüğü tarafından çeyrek altınla, diğer yarışmacılar ise gram altın ve çeşitli hediyelerle  ödüllendirildi.  Yarışmada birinci gelen öğrencimiz Elanur DİKMEN 22 Mart Cuma günü Sakarya’da  yapılacak olan il finalinde ilçemizi temsil edecek.