07.08.2020

Dijital Ekmek Teknesi Açılışları Devam Ediyor

Ekmek Teknesi Projesine Yoğun İlgi Devam Ediyor

Türkiye’de örnek olarak hayata geçen ve Sakarya genelinde de 75 fırında, İlçemizde ise 7 adet fırında başlatılan ‘Ekmek Teknesi’ projesinin açılışları devam ediyor.

İhtiyaç sahipleri için uygulanan askıda ekmek projesine Akyazılı kardeşlerimizin ilgisi oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. 05 Ağustos Çarşamba günü Akyazı Yeni Camii yanında bulunan Vakfıkebir ekmek fırınında bulunan  dijital ekmek teknesi İlçe Müftümüz İzzet ŞENER, 22. Dönem Sakarya Milletvekili Recep YILDIRIM ve vatandaşların katılımı ile  açılışı yapıldı.

Açılışta İlçe Müftüsü İzzet ŞENER’in yaptığı duaya  vatandaşlar da katılarak yapılan dua ya eşlik ettiler ve dijital ekmek teknesine ekmek bağışında bulundular. Bu kapsamda ekmek ihtiyacı olan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar fırına girmeden tabeladan fırında kaç ekmek olduğunu görebiliyor ve hiçbir ücret ödemeden ihtiyacı kadar ekmek alabiliyor. Hali vakti yerinde olan vatandaşımız kendi ihtiyacı olan ekmeği alırken, dar gelirli vatandaşımızın da ekmek alabilmesi için belli bir ücret bırakıyor ve ne kadar ücret bırakırsa o kadar ekmek tabelaya ilave olarak yazılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşımız geliyor ve o ekmeği hiçbir ücret ödemeden alıyor. O bölgede bulunan dar gelirli vatandaşımızın ekmek ihtiyacı karşılanmış oluyor.