01.10.2019

Hz. Hatice Kur’an Kursu Eğitim ve Öğretime Başladı

Erenler Müftülüğü bünyesinde hizmet verecek olan Hz. Hatice Kur'an Kursu Sakarya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi NAYİR katılımıyla 2019-2020 Eğitim Öğretim Döneminde Hizmeti açıldı.

4 sınıf ve 60 öğrencisi ile eğitim-öğretime başlayan, ağırlıklı olarak 4-6 yaş gurubu öğrencilere hitap eden Hz. Hatice Kur’an Kursunun açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İl Müftüsü İhsan Açık, İlçe Müftüsü Harun Bayraktutar, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Dualar eşliğinde İl Protokolü ve katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Ahmet Hamdi Nayir, çocuklarımızın hem oyunlar oynayabileceği hem de dini bilgiler ile dualar öğrenebilecekleri böylesi bir Kursun açılmasında emeği geçenleri kutlarken, yeni eğitim ve öğretim yılının da hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulundu.

Daha sonra sınıfları gezerek öğreticiler ile öğrencilere başarılar dileyen ve oyun alanındaki çocuklarla yakından ilgilenen Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Müftüsü İhsan Açık ve yöneticiler ile de bir süre sohbet edip bilgi aldıktan sonra kurstan ayrıldılar.