05.03.2020

Ferizli İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı.

04.03.2020 Tarihinde Ferizli İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’nin açılışı yapıldı. Hayır sahiplerinin de desteğiyle açılışı gerçekleştirilen gençlik merkezi konferans, spor, oyun, sohbet odası, mutfak, çay ocağı, mescit ve etüt salonu bölümlerinden oluşuyor. Açılışa TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı olarak emekli olan ve daha önce de Sakarya İl Müftülüğü yapmış olan İlyas SERENLİ, İl Müftü V. Paşa BEKTAŞ, İl Müftü Yrd. Faruk GÜNEŞ Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp ARSLANKÖYLÜ, Ferizli Belediye Bşk. İsmail GÜNDOĞDU, Söğütlü Müftüsü Nedim ÖZKAL, Sakarya İl Müftülüğü Gençlik Kolları Bşk. Mehmet ÇATALLAR ve pek çok kamu kurum amirleri ile vatandaşlarımız katıldılar. Dualarla birlikte açılan gençlik merkezini gezenler hayranlıklarını ifade ettiler. Açılıştan sonra gençlik merkezine akın eden gençler ise memnuniyetlerini ifade ettiler. Açılış konuşmalarında ise gençlik merkezinin Ferizli için büyük bir kazanım olduğu ve imkân dâhilinde her ilçede ve hatta mahallede de olması gerektiği ifade edildi. İlçe Müftüsü Bedrisinan YAZICI da açılış konuşmasında: "Bu güzide mekânlar; milli ve manevi anlamda büyük sıkıntı yaşayan gençlerimizi bir arada tutacak, onları ilimle, bilimle, teknoloji ile ahlak ve maneviyat eksenli bir yaşayışa yönlendirecek, umutlarımızı yeniden yeşertecek İrfan mektepleri ve merkezleri olacaktır. Bu gençlik merkezlerimizi inşa etmekteki amacımız; gençlerimizi hurafelerden ve batıl düşüncelerden uzak tutarak sahih din bilgisine ulaştırmaktır. Bu Gençlik Merkezi gençlerimizin bir buluşma yeri olacaktır. Deneyimli din görevlilerimizin rehberliğinde gençlerimiz zamanlarını burada değerlendireceklerdir. Burası her konuda onlar için güzel bir merkez olacaktır. Gayret bizden tevfik Allah’tandır.” dedi.