17.03.2020

Ferizli’de “8 Mart Kadınlar Günü” Konferansı

Ferizli İlçe Müftülüğü tarafından İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi’nde “8 Mart çalışan kadınlar günü” konferansı verildi. Konferans Sakarya İl müftü yardımcısı Dr. Ravza Cihan tarafından sabah saat 10.00 da salonu dolduran bayanlara verildi.

Ferizli İlçe Müftülüğü’nün kadınlara yönelik düzenlediği konferans “Medeniyeti İnşa Eden Kadın” konuluydu. İl müftü yardımcısı Dr. Ravza Cihan’ın verdiği konferans Kur’an-ı Kerim okunması ve slayt gösterisiyle başladı. Bayanların ilgi duyduğu ve salonu doldurduğu kadınlar gününde konuşmacıyı dikkatle dinledikleri ve not aldıkları görüldü. İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan konuşmasında, “Diyanet İşleri Başkanlığı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle her yıl bir tema belirlemektedir. 2020 yılının teması da ‘‘Üretim ve Tüketim Ekseninde Kadın” olmuştur. Kur’an’da Rabbimiz’in bize örnek olarak anlattığı kadınları ve Hz. Peygamberimiz ’in (sas) cennet kadınları” olarak ifade ettiği örnek kadın şahsiyetleri anlattı. Günümüzde ise tarihe isimlerini kaydettirmiş bu güzide kadınların açtığı yoldan nasıl ilerleyeceğimizi, yaşayan örnekler” üzerinden sundu. Proğramda müftülük yetkilileri tarafından konferansa katılan kadınlara karanfil takdim edildi.