26.03.2020

Ferizli İlçe Müftülüğü Vefa Sosyal Destek Grubu faaliyetlerinde aktif görev

Ferizli İlçe Müftülüğü Ferizli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu faaliyetlerinde aktif görev aldı.

Vuhan da ortaya çıkıp Tüm dünyada salgına dönüşen ve hızla yayılan, ülkeleri radikal tedbirler almaya mecbur eden Korona virüsü nedeniyle ülkemizde de 65 yaş üstü yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sokağa çıkmamaları yönünde Sağlık Bakanlığı bir karar almıştı.

Bu bağlamda vatandaşların mağduriyet yaşamamaları, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak ve varsa ihtiyaçlarını (kendileri dışarı çıkmadan) karşılamak amacıyla Ferizli Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu faaliyetlerinde Ferizli İlçe Müftülüğü de aktif görev aldı.

Bu kapsamda İmam Hatipler ve Kuran Kursu Hocaları adeta örgütlenerek görev yaptıkları mahallede bulunup sokağa çıkamayan bu yaşlı ve hasta cemaatlerini tespit edip, bizzat ziyaret ederek veya telefon aracılığıyla ihtiyaçlarını sorup gidererek, gerekirse yemek yapamayan vatandaşlarımıza sıcak yemek yapıp ikram etmek ve aynı zamanda onların moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutmak için dört bir koldan çalışmalara başladı.

Bu kapsamda her mahallemizde onlarca vatandaşımıza ulaşarak adeta çalınmadık kapı bırakmadılar.

Din Görevlileri yaptıkları açıklamada Bu ziyaretlerinde vatandaşlarımızdan son derece güzel geri dönüşler aldıklarını, yaşlılarımızın vatanımıza, milletimize dua ettiklerini söylediler.

İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı yaptığı açıklamadı: “Mesai mefhumu gözetmeden bu sıkıntılı süreçte vatandaşlarımızı yalnız bırakmadan çalışan din gönüllüsü kardeşlerimle gurur duyuyorum. Kim ne söylerse söylesin bu milletin çimentosu din görevlilerimizdir. Vatandaşlarımızın iyi ve kötü günlerinde her daim onların yanında bulunurlar. Bu duyarlılıklarından dolayı tüm din gönüllülerimi (imam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticileri) tebrik ediyor ve kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu ve benzeri tüm salgın hastalık, afet ve sıkıntılardan ülkemizi bir an önce kurtarmasını yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.” Dedi.