19.01.2021

İyilik

Cami Görevlimizden İyilik Örneği

Sakarya İli Ferizli İlçe Müftülüğü’ne bağlı Karadiken Mahalle Camii V. İmam-Hatibi Özkan AYDIN Hava sıcaklıklarının sıfır derecenin altında seyrettiği bu günlerde yiyecek bulmada zorlanan kuşlara yem bırakarak beslenmelerine yardımcı oldu.

Atıl durumda olan pet şişe ve benzeri şeylerdi değerlendirip kuşların erişebilecekleri yerlere koyan cami imamı bu davranışıyla takdir topladı. Her gün boşalan yemlikleri tekrar dolduran cami imamı kış boyunca yem takviyesine devam edeceğini söyledi. Yapmış olduğu bu faaliyetle bize Hz. Ömer (r.a)’in "Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler" sözünü hatırlatan hocamızı tebrik ediyor, bu ve benzeri merhamet dolu inceliklerin, özellikle çevre ve diğer canlılara duyarlılığının örnek alınması gerektiğine inanıyoruz.