28.01.2021

Ferizli Cami Görevlilerimiz Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın “Cami Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor” temasıyla başlattığı ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik program Ferizli’de yoğun ilgi gördü.

İlçe müftülüğü sosyal medya hesapları ve vaazlarda yapılan duyurular neticesinde programa müracaat eden öğrencilerin kayıtlarını yaptı.

Yaş ve eğitim durumlarına göre 10-14 öğrenciden oluşan online sınıflar oluşturuldu.

Program, hafta içi her gün 60 dakika olarak planlandı. İlk 20 dakikası dini bilgiler, ikinci 20 dakikası ezber dinleme son 20 dakikalık dilimi ise ilk bölümde anlatılan dini bilgilerden soru ve cevap bölümü olarak değerlendiriliyor.

Öğrencilerin derse katıldığı her bir gün, ezber verilen her bir sure ve dualar için ayrıca her soruya verilen doğru cevap sayısına göre puanlama yapılacaktır.

İki hafta sonunda dereceye giren ilk üç öğrenciye ilçe müftülüğünce çeşitli ödüller verilecektir.

Projede görev alan İmam hatipler yaptıkları açıklamalarda: çocuk sesini çok özlediklerini, bu yüzden derse başlarken çok heyecanlandıklarını ifade ettiler.

Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’na çocuklarla yeniden buluşma imkanı tanıdığı için müteşekkir olduklarını ifade ettiler.

İlçe Müftüsü Bedrisinan Yazıcı ise yaptığı açıklamada: Çocukları ve gençleri çok özlediklerini, çocuklara, camilerde ve gençlik merkezinde kavuşacakları güzel günleri hasretle beklediklerini dile getirdi.

Ferizli camilerinde din görevlilerinin özverili çalışmaları ve öğrencilerin online derslere katılımı ile devam eden proje 12 şubatta sona erecek.